Odborný rada - právník (osv) v oddělení veřejných zakázek a právní podpory (dále jen "oddělení") odboru kontrolně právního generálního ředitelství úřadu práce čr praha, id 11000180 - podnikoví právníci, Praha

Právo / Odborný rada - právník (osv) v oddělení veřejných zakázek a právní podpory (dále jen "oddělení") odboru kontrolně právního generálního ředitelství úřadu práce čr praha, id 11000180 - podnikoví právníci

Společnost Úřad práce České republiky

Smluvní vztah pracovní smlouva
Místo pracoviště Dobrovského 1278, Praha
Minimální vzdělání VŠ magisterské
Výše ohodnocení 30 780 - 45 420 Kč
Pracovní poměr práce na plný úvazek

Detail pracovní nabídky na pozici: Odborný rada - právník (osv) v oddělení veřejných zakázek a právní podpory (dále jen "oddělení") odboru kontrolně právního generálního ředitelství úřadu práce čr praha, id 11000180 - podnikoví právníci (Dobrovského 1278, Praha)


Upřesňující informace:
Služební místo ve 13. platové třídě; v oboru služby "Legislativa a právní činnost".

Žadatel musí splňovat předpoklady stanovené zákonem o státní službě dle § 25 odst. 1) písm. a) je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru, b) dosáhnout věku 18 let, c) být plně svéprávný, d) být bezúhonný, e) dosáhnout vzdělání stanovení tímto zákonem, f) mít potřebnou zdravotní způsobilost.

Hlavní popis činností: Cílové zaměření na oblast nepojistných sociálních dávek (NSD) a zaměstnanosti (ZAM) a poskytování výkladových stanovisek v této oblasti po právní stránce, včetně procesních postupů. Celostátní koordinace a usměrňování aplikace výkladů legislativních norem. Spolupráce při tvorbě nebo komplexním posuzování návrhů právních předpisů, analýzy právního nebo skutkového stavu, hodnocení nezbytnosti změny právního stavu, změny rozsahu právní regulace, souladu s dalšími právními předpisy, mezinárodními smlouvami a s právem Evropského společenství. Spolupráce při přípravě legislativních změn. Pravidelné sledování a připomínkování legislativních změn, judikatur a odborné literatury. Zpracovávání komplexních stanovisek k těmto předpisům. Rozpracování koncepce legislativních změn ústředního správního úřadu do podmínek ÚP ČR. Spolupráce s MPSV v oblasti koncepce NSD, sociální práce, inspekce poskytování sociálně-právní ochrany a ZAM. Spolupráce s orgány veřejné státní správy a dalšími odbornými institucemi. Připomínkujete návrhy legislativních aktů. Poskytování právního poradenství a právních konzultací v působnosti Úřadu práce České republiky zaměstnancům generálního ředitelství Úřadu práce České republiky. Příprava metodiky k vymáhání pohledávek a smluvních pokut. Zajištění vymáhání pohledávek. Příprava vzorových smluv a připomínkování návrhů smluv uzavíraných v působnosti generálního ředitelství Úřadu práce České republiky. Zastupuje Úřadu práce České republiky v řízeních před soudy a jinými orgány státní správy. Zastupování Úřad práce v řízení před soudy a jinými orgány státní správy zejména v záležitostech týkajících generálního ředitelství Úřadu práce České republiky.

Dále musí žadatel splňovat jiný požadavek stanovený podle § 25 odst. 5 písm. a) zákona o státní službě služebním předpisem Úřadu práce České republiky č. 7/2017 Stanovení dalších požadavků pro některá služební místa Úřadu práce České republiky, ze dne 19. prosince 2017, č. j. UPCR-2017/114887-78099815, kterým je odborné zaměření vzdělání: vysokoškolské vzdělání získané studiem v magisterském nebo doktorském studijním programu právo a právní věda, oboru právo na vysoké škole v České republice nebo obdobné vzdělání ze zahraničí, které je v České republice uznáváno jako rovnocenné.


https://admin-uradprace.mpsv.cz/web/cz/-/odborny-rada-pravnik-osv-v-oddeleni-verejnych-zakazek-a-pravni-podpory-odboru-kontrolne-pravniho-gr-uradu-prace-cr-praha-id-11000180-02-01-2023

Pokud je to možné, vždy odkázat na stránky Kariéra na ÚP ČR (uradprace.cz), kde je k dispozici Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na dané služební místo.


Zaměst.výhody:
5 týdnů dovolené, 5 dní indispozičního volna (sick days), 1 den volna na vyřízení osobních záležitostí, stravenky v hodnotě 90 Kč, příspěvky z fondu kulturních a sociálních potřeb, odměny k životním a pracovním výročím.

Informace o společnosti Úřad práce České republiky

Úřad práce České republiky
Dobrovského 1278
Praha
17000
IČO: 72496991
aktualizováno před více než rokem