Odborný rada – právník/právnička - právníci legislativci, Liberec

Právo / Odborný rada – právník/právnička - právníci legislativci

Společnost Úřad práce České republiky

Smluvní vztah služební poměr
Místo pracoviště Dr. Milady Horákové 632, Liberec
Minimální vzdělání VŠ magisterské
Výše ohodnocení 27 650 - 40 740 Kč

Detail pracovní nabídky na pozici: Odborný rada – právník/právnička - právníci legislativci (Dr. Milady Horákové 632, Liberec)

Odborný rada - právník v Oddělení právním Odboru kontrolně právním Krajské pobočky Úřadu práce České republiky v Liberci, se služebním působištěm v Liberci, ID 11003657.
Na služebním místě jsou vykonávány zejména následující činnosti:
Výkon komplexních právních činností v jednotlivých oborech územní státní správy včetně zastupování veřejných zájmů v soudních sporech. Metodické usměrňování a koordinace státní sociální podpory, dávek pěstounské péče, dávek pomoci v hmotné nouzi, dávek osobám se zdravotním postižením a průkazu osobám se zdravotním postižením, příspěvku na péči a dalších nepojistných sociálních dávek ve vymezené územní působnosti krajské pobočky Úřadu práce. Sleduje dodržování zákonnosti v činnosti krajské pobočky, zjištěná porušení sděluje příslušným vedoucím zaměstnancům krajské pobočky a řediteli krajské pobočky. Poskytuje poradenskou činnost v oblasti zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek, provádí poradenství při provádění exekucí z přiznané podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci a z přiznaných dávek státní sociální podpory, poskytuje základní poradenství fyzickým osobám a zaměstnavatelům v oblasti zaměstnanosti a pracovněprávních vztahů, sleduje vývoj právní úpravy v uvedených oblastech a seznamuje zaměstnance se změnami. Přijímá žádosti o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., a vyřizuje jejich další zpracování a vyřizuje stížnosti a petice týkající se činnosti krajské pobočky. Zastupuje úřad práce před soudy a správními orgány, poskytuje součinnost a zpracovává podklady pro podání orgánům činným v trestním řízení, soudům a správním orgánům. Zajišťuje vymáhání pohledávek úřadu práce, vede a zpracovává agendu jak výkonu rozhodnutí pohledávek úřadu práce v civilním řízení, tak vymáhání pohledávek podle daňového řádu (exekuce), zpracovává podklady pro odpisy pohledávek, včetně vydávání rozhodnutí k odpisu pohledávek. Připravuje po právní stránce zadávací dokumentaci pro zadávání veřejných zakázek a připomínkuje smluvní dokumenty. Je oprávněnou úřední osobou ve smyslu ust. § 15 odst. 2 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, na úseku správních řízení organizačně spadajících pod právní oddělení (úsek posuzování žádostí o dlužné mzdové nároky, povolování činnosti dítěte, přechod pohledávek náhradního výživného). Posuzuje rozhodnutí vydaná prostřednictvím krajské pobočky v I. stupni, v odůvodněných případech vrací rozhodnutí k provedení tzv. autoremedury. Na vyžádání zpracovává stanoviska krajské pobočky k odvolacímu orgánu v rámci odvolacích řízení.
Další údaje o podmínkách výkonu služby naleznete na internetové stránce Ministerstva vnitra https://www.uradprace.cz/documents/37855/5292184/20240402-liberec-rizeni-odborny_rada_%E2%80%93_pravnik_0.pdf/22784ac0-4c5c-0849-280c-8142c2e098ac.

Informace o společnosti Úřad práce České republiky

Úřad práce České republiky
Dr. Milady Horákové 632
Liberec
46001
IČO: 72496991
https://www.uradprace.cz/web/cz/-/odborny-rada-pravnik-02-04-2024
aktualizováno před asi měsícem